Save the date,  14 juni 2020

Op zondag 14 juni 2020 zal het monument worden onthuld.  Dit vind plaats op de locatie Diemer Fort waar de motor in een van de bunkers zal worden ondergebracht.

Locatie monument is bekend !

Nadat de gemeente Diemen ons plan voor een monument bij het gemeentehuis niet ondersteunde hebben wij verschillende andere locaties in Diemen Centrum bekeken. Helaas voldeed geen van deze plekken aan onze wensen.  Na veel overleg zijn wij er van overtuigd geraakt dat het monument zo dicht mogelijk bij de crash locatie moet komen.

Het is  nu vrijwel zeker dat het monument zal worden ondergebracht in een van de bunkers van Kustbatterij Diemerdam ( Diemer Fort)  Eigenaar Stadsherstel is akkoord met dit plan

Bezoek Ambassade Australië

Op 29 maart 2019 bezocht het projectteam de Ambassadeur van Australië; de heer Matthew E.K. Neuhaus.

De ambassadeur was zeer onder de indruk van onze actie om de omgekomen bemanning te eren door middel van een monument. Hij zal zich ook inspannen om in Australië familie van 2 omgekomen bemanningsleden te vinden. 

Foto:  Ambassade Australië 

Van links naar rechts:
Josje Kronenberg, comité Diemen 1940-1945;  Australische Ambassadeur Matthew E.K. Neuhaus;  Ad Saan, voorzitter Historische Kring Diemen;  Frits Reurekas, ooggetuige en initiatiefnemer van de berging van de motor in 1985;  Wiard Krook, Historische Kring Diemen, opsteller van geschiedenis Wellington HE154